WordPress visual editor

Teksteditoren i wordpress kaldes wordpress ‘visual editor’. Den anvendes flere steder I wordpress, og en central del når der skrives blogindlæg eller oprettes websider. Det er er en ’what you see is what you get’ editor (WYSIWYG), og betyder direkte oversat ’hvad du ser er hvad du får’. I editoren kan du formatere teksten på samme måde som man fx gør i et tekstbehandlingsprogram, og indsætte tekst og medier efter eget ønske. I baggrunden omskrives indholdet løbende til HTML koder, så man kan sige editoren er en funktion der skriver HTML koder for dig, så du ikke behøver at have forstand på programmering for at publicere på nettet.

Øverst i editoren ses en række knapper, der bruges til at formatere teksten, som udgangspunkt vises de mest anvendte funktioner øverst, og klikkes der på knappen Vis/skjul værktøjslinje, vises en oversigt over alle tilgængelige funktioner.

Yderst til højre er et ikon med fire pile, og hvis jeg kliker på det, skiftes til en diskretionsfri tilstand, hvor jeg ikke bliver forstyrret af de øvrige funktionsblokke. Klikker jeg igen vender jeg tilbage til den normale tilstand.

Den første funktion der kan indstilles i editoren er skriftformatering. I wordpress har du ikke mulighed for at ændre skriftstørrelse på samme må som i et traditionelt tekstbehandlingsprogram. Det skyldes begrænsninger i de bagvedliggende HTML koder, og den måde en internetbrowser fortolker koderne.

Hvis man klikker på knappen, vises en oversigt over de valgmuligheder der findes. Afsnit bruges til det man kan kalde råtekst, altså hovedparten af indholdet. På websider og blogindlæg indsættes titlen der skrives i det øverste felt altid som overskift et, så der er ingen grund til at starte teksten med endnu en overskrift.

Overskrift 1-2-3 til 6 bruges til at inddele teksten i niveauer, så der dannes en hierarkisk inddeling af afsnittene.

Overskrifterne gør det visuelt lettere for læseren at navigere på siden, og de giver også mulighed for at linke til sider, så der automatisk scrolles ned til en overskrift.

Præformateret, er tekst hvor alle tegn er lige brede, og det ligner tekst der er skrevet på en gammeldags skrivemaskine.

Det er et format der har eksisteret siden de første versioner af HTML specifikationerne. Det kan fx bruges, hvis teksten sættes op i en form for tabel, hvor visse tegn og bogstaver gerne skal stå lige under hindanden

Navn            Adresse            Postnr.
 
 Joan Hansen     Byvej 34           4000
 
 Jens Jensen     Nygade 10          5000
 
 Gitte Thomsen   Havnegade 23       6000
 
 Peter Petersen  Jernbanevej 4      7000