Menuerne i backend

I venstre side ses menuen, hvor du kan navigerer rundt mellem de forskellige funktioner i wordpress. De fleste menupunkter har undermenuer, og føres musen henover en overskrift vises den pågældende undermenu, så du hurtig kan navigere frem til den funktion du ønsker at anvende.

Hvis du klikker på en af menuoverskifterne, vises funktionen, og overskifterne i undermenuen vises konstant.

Menuen har som standard 11 overskifter

 • Kontrolpanelet, hvor du har overblikket over de forskellige administrationswidgets
 • Indlæg, hvor der kan skrives og redigeres blogindlæg
 • Medier, hvor der kan uploades billeder, videoer, dokumenter, og andre filer
 • Links, hvor man administrerer genveje fra siden til andre sider
 • Sider, her oprettes og redigeres websider
 • Kommentarer, her kan man godkende eller afvise kommentarer fra brugerne.
 • Udseende, hvor man kan redgirere overskifter og layout
 • Plugins, hvor man kan installere udvidelser
 • Brugere, hvor man kan oprette nye brugere, og tildele dem rettigheder
 • Værtøjer, her er der funktioner der gøre det lettere og hurtigere at blogge, det også her man kan importere og eksportere sidens indhold.
 • Her kan der foretages indstillinger der er ’globale’ dvs. de påvirker alle dvs. de gælder på tværs af alle funktioner som sider, blogindlæg, medier osv.

Hvis der ud for en overskrift er en rød prik med et tal, er det fordi wordpress ønsker vores opmærksomhed. Det kan fx være meddelelser om opdateringer eller kommentarer der skal godkendes

Nederst er der en knap hvor man kan minimere menuen, så funktionerne vises som ikoner i venstre side. Det kan man gøre, når man er blevet en mere erfaren bruger af wordpress, og kan navigere i menuen uden at se overskrifterne.

Hvis der installeres udvidelser i wordpress, vil det ofte medføre nye funktioner i menuen, hvor der er adgang til at anvende funktionerne i udvidelse

Topmenuen (Backend)

Øverst er der en top-menu, der er statisk, dvs. at uanset hvilken funktion du arbejder med, er bjælken synlig.

Længst til venstre, er der mulighed for at skifte sprog. Dette påvirker kun teksten i administrationen, og ikke på ’frontend’ som er det der ses af brugerne.

Ved siden af sprogvalget er et wordpress logo, her er genveje til ’om’, hvor du kan læse om nyheder i den aktuelle installations version, og der er genveje til de mest anvendte officielle wordpresssider.

Det næste ikon er et hus, der er vist sammen med sidens titel. Hvis man klikker på huset, skiftes der visning, så man ser webstedets frontend. Topmenuen forbliver synlig, og klikker man på instrument ikonet, skifter man tilbage til kontrolpanelet. Jeg foretrækker at højre klikke på ikonet, og vise frontend i en ny fane, så jeg beholder min visning af kontrolpanelet i en separat fane.

Ikonet med pilene og et tal, er en notifikation om at der er findes opdateringer til udvidelser eller temaer. Hvis man klikker på ikonet virker den som en genvej til siden hvor opdateringerne kan sættes i gang.

Ikonet med taleboblen, er antallet af nye kommentarer der skal godkendes. Dette ikon virker også som en genvej til siden hvor kommentarerne kan administreres.

Føres musen over Plus-ikonet, vises en række genveje der kan bruges til at tilføje nyt indhold, eller nye brugere.

Yderst til højre, er der adgang til redigering af ens profil. De to første overskrifter med profilnavn og ’rediger min profil’  er genveje til den samme side hvor man kan indstille profilen.

Nederst i menuen, kan man logge ud, så der ikke længere er adgang til administration af siden.