Indstillinger – skrivning

Under skriveindstillinger, definerer du hvordan skriver og redigere indhold i wordpress.

De to øverste felter styrer standardindstillingerne ved oprettelse af nye blogindlæg

Ud for ‘Standard indlægkategori’ vælger man hvilken kategori nye indlæg placeres i som standard. Her kan kun vælges kategorier der er oprettet – dette gøres under indlæg>kategorier.

Ud for ’ Standard indlægsformat’ vælges hvilket format man ønsker nye blogindlæg skal have som standard.

Indlæg via e-mail

sektionen ’ Indlæg via e-mail’ skal indstilles hvis man ønsker muligheden for at oprette nye blogindlæg via email. Det fungerer ved at man opretter en mailadresse som wordpress får adgang til.

Serveroplysninger, brugernavn og adgangskode til mailkontoen skrives ind i felterne, og så kontrollerer wordpress automatisk, med jævne mellemrum, om der er nye emails der skal publiceres.

Det er en funktion der kan være anvendelig hvis man befinder sig i et område hvor internethastigheden er meget langsom, men efterhånden som internettet i Danmark er blevet hurtigere og stabilt, er der ikke mange der anvender denne mulighed.

Jeg anbefaler at funktionen ikke bruges, for hvis noget finder frem til den ’hemmelige’ e-mailadresse, har de en simpel og let adgang til at udgive fx spam-indlæg på siden.

Opdateringstjenester

Det nederste felt, bruges til at definere serverer med opdateringstjenester. En opdateringstjeneste giver fx besked til søgemaskinerne om at der er sket ændringer på siden, så de kan indekserer det nye indhold.

WordPress-teamet anbefaler pingomatic.com, så det vælger jeg at fortsætte med.

Jeg afslutter ved at klikke på ’gem ændringer’