Indstillinger – medier

Under medieindstillinger, vælger man hvordan wordpress håndtere billeder der uploades på siden.

Hvis du fx uploader store billeder der hver fylder 2 megabytes til wordpress, og du har mange af dem på en side, vil der ske det at siden bliver langsom, og det vil tage lang tid at downloade siden – især via en langsom internetforbindelse.

Så for at gøre siden hurtigere, gemmes originalbillederne, og derudover danner wordpress automatisk tre nedskalerede versioner af billederne. Når billederne efterfølgende vises, indsættes den størrelse der passer til indhold og formål, og derved bliver siden hurtigere.

Under medieindstillinger, kan du ændre standardindstillingerne for de tre størrelser, hvis du ønsker de skal være anderledes.

Miniaturestørrelse er små billeder der vises i oversigter og søgeresultater. De kan sammelignes med små frimærker, der er med til at give læseren et indtryk at indholdet i et blogindlæg. Hvis der er flueben i ’ Beskær miniaturer til bestemte størrelser’  vil wordpress, ved 150×150 pixels, skære toppen og bunden af et billede, så det vises som firkanter med lige store sider i oversigten.

Nedunder indstilles størrelserne for medium og stor størrelse.

Nederst kan man vælge om wordpress skal organiserer filer i mapper baseret på årstal og dato for upload. Hvis fluebenet fjernes her, vil alle billede gemmes i én fælles mappe.

Som udgangspunkt er der ingen grund til at ændre i indstillingerne, men hvis du af en eller anden årsaghar brug for andre billedstørrelser på siden, kan de indstilles her.