Indstillinger – læsning

Under indstillinger af læsning, bestemmer du hvordan brugeren læser siden, når de går ind på forsiden.

Der er to muligheder.

  1. Forsiden viser det nyeste blogindlæg øverst, og ældre indlæg står nedenunder, sorteret efter publiceringsdato.
  2. Forsiden viser en statisk side, dvs en fast webside – denne funktion bruges hvis man ikke bruger wordpress som blogværktøj, eller hvis man ønsker at flytte bloggen til en underside. For at kunne vælge en statisk forside, og en side til indlæg, skal de først oprettes under sider.

Under ’blogsider viser højst’ bestemmes det, hvor mange indlæg der højst vises pr. side. Har du fx 20 blogindlæg, og sætter grænsen til 5 indlæg pr. side, fordeles indlæggende på fire sider.

Hvis du sætter antallet højt, øger det tiden det tager at downloade siden, og du risikerer at miste brugere.

Ud for ’syndikeringsfeeds viser de seneste’ antal emner, vælger man hvor mange indlæg der skal vides i det RSS feed wordpress automatisk genererer.

Ved ’for hvert indlæg, vis’ kan man indstille hvordan indlæggende vises i oversigten. Hvis det er indstillet til hele teksten, kan brugerne læse alle dine indlæg i kronologisk rækkefølge på én side.

Hvis det er indstillet til ’resume’ vises et resume af indlæggende i oversigten, og brugerne skal klikke på overskriften for at se hele indlægget.

Nederst er funktionen ’ Søgemaskinesynlighed’ her fortæller du søgemaskinerne som fx google og bing, at de ikke skal vises siden i deres søgeresultater. Denne funktion kan man fx slå til, i perioden man foretager den indledende design, og det ikke er hensigtsmæssig at blive fundet via google.

Din side kan stadig læses, hvis brugerne taster url-adressen manuelt ind i browseren, og indholdet kan også deles online via fx facebook,.

Jeg afslutter ved at klikke på ’gem ændringer’