Indstillinger – diskussion

Diskussions funktion i wordpress, har fra starten været en central del af blog værktøjet. De fleste der skriver blogindlæg, ønsker deres budskab udbredt, og debatteret.  Hvis du skriver indlæg, der giver anledning til debat, kan der opstå en gode diskussioner om emnet, og der skabes en interaktion blandt læserne.

Under indstillinger af diskussion, defineres det, hvordan du ønsker at håndtere brugernes kommentarer på siden

Hvis der er flueben ud for ’ Forsøger at underrette alle blogs, der er linket til fra artiklen’ vil wordpress sende beskeder ud til blogs man linker til. Det sker i form at et pingback eller et trackback.

Hvis jeg fx skriver en artikel, hvor jeg linker til et indlæg

Så vil min siden, automatisk sende et pingback til den blog jeg omtaler

Hvis bloggen, har godkendt at modtage pingback eller trackbacks, vil min artikel fremgå som en kommentar på siden, med et link tilbage til min side. På den måde kan en diskussion brede sig på flere blogs, på forskellige URL adresser, og læserne kan let navigere rundt mellem sider der diskutere emnet.

Pingbacks fungere så længe begge sider bruger wordpress som blogsystem. Hvis jeg vil sende notifikationer ud til andre blogværktøjer, kan jeg bruge trackback funktionen. Det fungere principielt på samme måde, men det er mindre automatiseret.

Som standard er wordpress indstillet til at kunne modtage pingbacks og trackbacks fra andre blogs. Hvis man ønsker at slå det fra, skal man fjerne fluebenet ud for ’Tillad link-notifikationer fra andre blogs på nye artikler’

Hvis man slet ikke ønsker at brugerne kan skrive kommentarer, skal man fjerne fluebenet ud for ’ Tillad folk at skrive kommentarer til nye indlæg’

De efterfølgende diskussionsindstillinger, ned til avatar, er selvforklarende, så dem vil jeg ikke gennemgå i detaljer. Det er individuelt, hvordan man ønsker at indstille sin blog, og jeg vil anbefale du kigger standardindstillingerne igennem, og ændrer dem efter dine egne behov.

Nederst Indstilles avatarvisningen. En avatar er et profilbillede, der kan knyttes til forfatteren af et indlæg, og til brugerne der kommenterer et indlæg.  Hvis man ikke ønsker at bloggen skal vise avatars, kan funktionen deaktiveres, ved at fjerne fluebenet ud for ’ Vis Avatars’

I sektionen Maksimiumkarakter indstilles en aldersgrænse for visning af avatars. Denne grænse bruges kun hvis man vælger ’gravatar’ nederst. Aldersgrænsen kan indstilles, så profilbilleder med seksuelt eller stødende indhold filtreres fra.

Nederst indstilles hvilket billede wordpress skal vise som avatar. De to øverste er enten en silhuetperson eller også et blankt felt.

gravatar, der er en forkortelse for ’global avatar’ er en ekstern side, hvor brugerne kan oprette et billede, og knytte det til en mailadresse. Det er også denne service, der er knyttet sammen med valget af aldersgrænse ovenover. De fire nederste muligheder, danner tilfældige profilbilleder, dannet ud fra brugernes mailadresse.