Indstilling af permanente links

Permanente links, kaldes i wordpress også for permalinks, der er URL adresser til sider og blogindlæg.

Hvert blogindlæg får tildelt en unik URL adresse, der altid starter med domænenavnet efterfulgt af tekst, som man selv kan bestemme hvordan skal dannes.

Under permalinkindstillinger, bestemmer man hvordan wordpress danner URL adresserne. Det kan fx være med udgangspunkt i publiceringsdatoen, et nummer, eller overskriften på blogindlæggene.

Man kan også definere sin egen struktur, ved hjælp af koder der indsætter tal, datoer og tekster i urladressen.

De mest anvendte er dag og navn, eller blot navnet på indlægget. Det er en god idé at indstille permalinks inden de første indlæg skrives, for hvis de ændres efterfølgende, virker links fra andre sider ikke længere, og det kan godt forvirrer læserne.

Noget andet du skal overveje, er hvordan din side kommer til at se ud i søgemaskinernes søgeresultater. Hvis dine url adresser er lange og ser rodet ud, virker de måske ikke så tiltrækkende på læserne, og du mister derved trafik fra søgeresultaterne.

Nederst er det muligt at bestemme hvordan wordpress skal danne URL-adresser til emne- og tag oversigter.

Når du skriver et indlæg, angiver du også hvilket emne der skrives om, fx ’sport’ , og du ’tagger’ også et indlæg med nøgleord som fx fodbold, træning, kost, og teknik.

WordPress giver efterfølgende muligheden for at vise alle indlæg inden for emnet sport. De vises som standard under domænenavnet efterfulgt af /emner/sport. Det virker på samme måde med tags ,fx vil /tag/fodbold vise alle indlæg tagget med fodbold.

I Felterne kan du angive andre ord i stedet for emne og tag, så urladresserne kommer til at se anderledes ud.

Koderne kan læses her https://codex.wordpress.org/Settings_Permalinks_Screen