Offline installation af WordPress

Ved at installere et lokalt serverprogram, er det muligt at installere wordpress på en PC eller MAC.

Guiden her giver adgang til den fulde version af wordpress, i modsætning til en konto på wordpress.com der har begrænsninger i gratisudgaven.

Når programemt er installeret ’snydes’ browseren, så den tror wordpressinstallation på computeren er en rigtig hjemmeside, og man får adgang til alle funktionerne både i frontend og backend.

Fordele ved en lokal installaion.

 • Det er gratis, og man kan oprette alle de sider man har lyst til.
 • Et nyt site kan oprettes på under 5 minutter.
 • Når du er tilfreds med indholdet, kan du købe et domænenavn med et tilhørende webhotel, som din hjemmeside kan overføres til.
 • Du kan arbejde med dit website uden internetforbindelse, det kan være en fordel hvis du befinder dig et sted hvor internetforbindelse kan være ustabil, eller hvis du er i en bygning med dårligt wifi signal.
 • Redigeringen af indholdet går hurtigere, for indholdet påvirkes ikke af langsomme svartider, og nedetider på internetforbindelsen.
 • Dit indhold er skjult for andre, så brugerne møder ikke beskeden ’under udvikling’ på forsiden.
 • Når du har ’præmiere’ på din siden, kan alt indhold publiceres i en arbejdsgang.
 • Du kan arbejde med forskellige versioner i udviklingsfasen, og tage løbende backups du kan vende tilbage til.
 • Inden siden går ’live’ kan du teste om tilføjelser og plugins virker som det skal, og om layoutet er som forventet.
 • Hvis du laver en hjemmeside for andre, kan du vise siden, uden bekymringer om internetforbindelse er ok, og du kan let vise flere forskellige udkast til samme side, uden at skulle skifte mellem forskellige domænenavne.
 • Hvis du skal opdatere indholdet på en eksisterende siden, kan du teste indholdet offline, og udgive det når du er sikker på det hele virker som det skal.

Download softwaren du skal bruge til en offline wordpress installaion

WordPress består af en række PHP filer der tilsammen får wordpress til at fungere som et content management system. PHP filer er lidt anderledes end HTML filer, de skal afvikles på en webserver, og indholdet der gemmes i wordpress, skal gemmes i en Mysql database. Man kan altså ikke bare downloade wordpressfilerne til ens lokale c:\ drev, starte det derfra, og begynde at redigere siden.

WordPress kan på ingen måde sammenlignes med et program som fx microsoft word, der gemmer indholdet i enkelte filer.

Vi har derfor brug for et program, det ’snyder’ computeren til at tro at en del af harddisken er et webhotel, og installere wordpress der.

WordPress på en PC

Der findes flere programmer der kan køre wordpress offline, det bedste jeg har fundet frem til er instant wordpress. Det er et program der fungerer som webserver der kan arbejde med PHP filer, og samtidig er der en offline MySQL database hvor tekster, billeder, og det øvrige indhold gemmes.

Programmet blev oprindeligt skrevet af Seamus Brady, og det udgives i dag af Corvideon, der er et et Irsk softwarefirma.

Det et program der er gjort frit tilgængeligt, og der skal lyde et stort tak herfra.

For at download programmet, skal du gå ind på hjemmesiden instantwp.com, her skal du klikke på download i menuen, og derefter klikke på knappen download instant wordpress.

 • Filen du downloader er exe fil, der fylder ca. 300 mb.

Inden du downloader programmet, vil jeg oplyse dig om rettighederne til programmet, og hvordan du må bruge det – det findes under menuen legal stuff. Her kan du se at instantwordpress er freeware, hvilket betyder at man gratis må downloade og bruge programmet.

Der står også at programmøren ikke har noget samarbejde med de officielle wordpress programmører.

Exe filen er en pakket fil, der skal pakkes ud inden du kan begynde at bruge instantwordpress. Du starter udpakningen ved at åbne filen, og derefter skal du vælge hvilken mappe du ønsker filerne skal ligge i? Fx c:\instantwp

 

Start din offline wordpress webserver

Billede fra stifinder i windows.
Filen du skal aktivere hedder Start-InstantWP

Når filerne er pakket ud, startes programmet ved at dobbeltklikke på filen Start-InstantWP

 

Programmet skal køre i baggrunden, så længe du arbejde med din side, og lukkes programmet, lukkes webhotellet og databasen ned, og din side kan ikke længere vises.

Så længe programmet kører i baggrunden, gemmes de ændringer løbende, på samme måde som en installation på en webserver.

Adressen til din side, står ud for local wordpress URL. Det er en intern adresse browseren skal bruge, for at finde frem til indholdet.

Adressen kopieres ved at klikke på copy wordpress url to clipboard. Når man gør det, får man en meddelelse om at url’en er kopieret til udklipsholdeeren.

URL’en skal sættes ind i en browser, og der logges på med

 • admin som brugernavn
 • password som adgangskode.